Felhasználói kézikönyv
Ableton Link
Az Ableton Link képernyő az OnSong tempoját és ütemét szinkronban tartja az Ableton Live-val és más Link-képes alkalmazásokkal az azonos Wi-Fi hálózaton. Az alkalmazások automatikusan csatlakoznak a munkamenethez, így semmi sem szükséges a csatlakoztatáshoz. Nyissa meg a MIDI-beállításokból a Ütemszinkronizálás alatt. Az OnSong többi funkciójával való Link-működés megismeréséhez lásd: Ableton Link.
Ableton Link
Ez a sor azt mutatja, hogy az Ableton Link Be vagy Ki van-e kapcsolva. Koppintson rá az Ableton saját beállítási paneljének megnyitásához, ahol be- vagy kikapcsolhatja a Link-et, és megtekintheti, hogy hány alkalmazás van a munkamenetben. Koppintson a Kész gombra a visszatéréshez.
Szinkronizálási mód
Ez azt választja meg, hogyan viszonyul az OnSong tempoja a Link-munkamenet többi részéhez:
- Mindkettő megosztja a tempót mindkét irányban. Az OnSong-ban a tempo megváltoztatása mindenkinek megváltoztatja, és az egyéb helyeken végzett módosítást itt elfogadjuk. Alapértelmezett.
- Vezet azt jelenti, hogy a társak követik az OnSong-ot. Ha egy társ megváltoztatja a munkamenet tempoját, az OnSong visszaállítja saját tempoját.
- Követ elfogadja a munkamenet tempoját, és soha nem tolakodja az OnSong tempoját a társakra.
Állapot
A Kapcsolat sor a munkamenet állapotát mutatja, és frissül, amíg a képernyő nyitva van:
- Csatlakoztatva azt jelenti, hogy legalább egy másik Link alkalmazás van a munkamenetben.
- Keresés… azt jelenti, hogy az Ableton Link be van kapcsolva, de még nem találta meg a másik alkalmazást.
- Ki azt jelenti, hogy az Ableton Link nem fut.
Ha a Kapcsolat a Keresés… állapotban marad, miközben egy másik Link alkalmazás fut, ellenőrizze, hogy mindkét eszköz az azonos Wi-Fi hálózaton van-e, és hogy a hálózat lehetővé teszi-e az eszközök közötti kapcsolatot.